Euro 2016 se va vedea şi la TVR: şefii postului s-au înţeles cu UEFA, în proporţie de 99,99%. Explicaţii oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele TVR, Stelian Tănase, a dezvăluit câte partide vor fi transmise de televiziunea publică şi ce şanse sunt ca printre ele să fie şi meciurile României.

TVR a fost la un pas de a înregistra o premieră ruşinoasă: netelevizarea meciurilor unui turneu final. 

După ce Telekom a cumpărat pachetul care conţine toate confruntările de la Euro 2016, TVR e foarte aproape de a obţine pachetul „free-to-air“, destinat unui canal care poate fi recepţionat de toată ţara.

TVR a pierdut acest pachet „free-to-air“ pentru următoarele trei sezoane de Liga Campionilor (a ajuns la Pro TV), iar până acum două săptămâni părea că postul public nu va fi în stare să-l achiziţioneze nici pe cel al Campionatului European.

Prezent joi seară la emisiunea „Vorbeşte liber“, difuzată de TVR, preşedintele Stelian Tănase a dat asigurări că Euro 2016 se va vedea la TVR.

Ce a spus?

„Lumea s-a aprins pe bună dreptate în ceea ce priveşte difuzarea Europeanului din 2016. Dar pot să vă dau o veste pentru că am negociat cu reprezentanţii UEFA şi sunt 99,99% şanse să transmitem Campionatul European de fotbal. Vom da cele mai importante meciuri: adică partida zilei, iar din sferturi până la finală, toate jocurile! TVR va transmite 23 de meciuri şi în fiecare zi vom alege partida cea mai interesantă. Dacă România se va califica, vom difuza toate meciurile echipei noastre naţionale, asta e clar!“, a declarat Tănase.

Acesta a precizat când se va parafa acordul cu UEFA: „Şansele să nu ajungem la un acord sunt de sub 1%,, dar sper ca într-o săptămână să ajungem la un rezultat final. Cei de la UEFA au luat la cunoştinţă situaţia financiară a TVR şi le-am spus despre datoriile istorice din ultimii 10 ani. Am reuşit să găsim mai multă înţelegere la UEFA în legătură cu această problemă. Noi încercăm să refacem o credibiltate şi le vom plăti datoriile în rate“.