Elisabeta Lipă şi Constantina Diţă au intrat şi ele în gura ungurilor. Jurnaliştii maghiari le-au făcut „patetice şi mizerabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După scandalul declanşat de Nicoleta Grasu între români şi maghiari din cauză că a călcat în picioare tricoul handbalistei maghiare Anita Gorbicz, Constantina Diţă şi Elisabeta Lipă au agitat şi mai mult spriritele în Ungaria înaintea meciului dintre Gyor-Oltchim din Liga Campionilor la handbal.

Pe lângă Nicoleta Grasu, care a pozat cu picioarele pe tricoul Anitei Gorbicz, alte două glorii ale sportului românesc, Elisabeta Lipă şi Constantina Diţă au fost luate în colimator de maghiari. Fostele mari sportive i-au incitat, de asemenea, pe maghiari prin atitudinea lor: Lipă a simulat că rupe tricoul lui Gorbicz, iar Diţă a simulat că-l aruncă pe jos.

Gesturile au fost imortalizate de fotoreporterii români şi au fost preluate din nou de presa maghiară, punând din nou paie pe foc. Jurnaliştii unguri cataloghează atitudinea fostelor sportive din România ca fiind jignitoare şi lipsită de fair-play. „Acest comportament iresponsabil şi lipsit de fair play a agitat spiritele înaintea meciului din Liga Campionilor (n.r. Gyor-Oltchim). Patetice şi mizerabile sunt sportivele din Romania care se prefac că rup şi aruncă tricoul Anitei”, au notat gazetarii maghiari citaţi de ziare.com.

Politicienii, implicaţi şi ei în acest scandal

Gesturile fostelor mari sportive ale României nu au rămas fără ecou pe scena politică din ţara noastră. Europarlamentarul UDMR, Laszlo Tokes, a caracterizat gesturile româncelor ca fiind „vulgare şi dăunătore”. Totuşi, Tokes îi îndeamnă pe vecinii de la nord-vest să nu reacţioneze la gesturile incitante ale românilor. „Noi, ungurii, nu ar trebui sa răspundem acestor provocări. Trebuie să ignorăm ce se întâmplă!”

Scandalul dintre români şi maghiari a fost declanşat cu două zile înainte de returul semifinalelor Ligii Campionilior dintre Gyor şi Oltchim, partidă programată joi, 11 aprilie, la orele 20.00.