Dorinel, aproape de Duisburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorinel Munteanu poate ajunge în Bundesliga

Meciul de miercuri cu Manchester United ar putea fi ultimul pe banca campioanei Oţelul Galaţi pentru antrenorul Dorinel Munteanu.

„Neamţul" e dorit insistent de conducerea celor de la MSV Duisburg, ocupanta locului 15 din 2. Bundesliga. Echipa tocmai s-a despărţit de croatul Milan Sasici, demis din cauza rezultatelor sub aşteptări. În lotul lui MSV Duisburg se află şi un alt  ex-„oţelar", atacantul Emil Jula (31 de ani).
„În Germania am petrecut cea mai frumoasă perioadă din carieră. Un post de antrenor în Bundesliga este marele meu vis", a declarat, ieri, Munteanu.

Clauza din contract i-ar permite să plece

Decanul selecţiilor de la prima reprezentativă a făcut istorie în tricoul echipelor FC Köln (1995-1999) şi VfL Wolfsburg (1999-2003). Despărţirea lui Dorinel de echipa gălăţeană n-ar fi o problemă. În vara acestui an, când a semnat prelungirea pe două sezoane a contractului său cu Oţelul, Munteanu s-a asigurat că va putea pleca oricând la un club din străinătate.

„Am o înţelegere cu Marius Stan. Nu mă va opri să plec, dar o decizie nu este încă luată", a mai explicat antrenorul de 43 de ani, care are şi domiciliul stabil în Germania. Dacă Munteanu va pleca în liga a doua germană, Ioan Andone, care este bun prieten cu directorul general Marius Stan, ar avea cele mai mari şanse să fie numit la cârma Oţelului.