Doliu în fotbalul englez: un jucător britanic emblematic a murit, la 39 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele zile din anul proaspăt început impun un moment de reculegere pentru un fost fotbalist din Anglia, care a murit, la 39 de ani.

Începutul anului 2020 a adus o veste tristă în fotbalul englez: Chris Barker, fost fotbalist care a adunat peste 500 de meciuri în primele ligi din Anglia, a murit. Anunţul a fost făcut de agenţia care îl reprezenta pe fostul jucător, care a consemnat pe Twitter: 

„Cu mare tristeţe, am aflat despre trecerea prematură şi tragică în nefiinţă, la vârsta de 39 de ani a lui Chris Barker. El a fost clientul nostru, atât timp cât a jucat cele peste 500 de meciuri de campionat la cluburi ca Barnsley, Cardiff City, Queens Park Rangers şi Plymouth Argyle. Mai mult, Chris a fost o persoană minunată, un gentleman. A fost o plăcere să lucrăm cu el”.

Potrivit însemnărilor Poliţiei din Ţara Galilor, Chris Barker a fost găsit mort în locuinţa sa, în prima zi a anului. Până la acest moment, nu a fost publicată cauza morţii, însă aparent nu existe suspiciuni. 
Evenimentul nefericit a fost punctat şi de Cardiff, clubul care a comemorat fotbalistul care i-a trecut porţile, în perioada 2002-2007, fiind chiar numit „fotbalistul anului” la echipa menţionată, în sezonul 2004/2005: „Cardiff City a primit şocant şi cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a fostului nostru fundaş, Chris Barker”. 

În semn de comemorare a acestui eveniment, fotbaliştii lui Barnsley, de asemenea o fostă echipa a lui Chris Barker, au purtat banderole negre, în partida disputată recent, în Championship, cea cu Derby County, la echipa din urmă debutând Wayne Rooney.