Craiova, la pământ: Mititelu trebuie să-i plătească daune de 7 milioane de euro lui Piţurcă. Decizia e definitivă şi irevocabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul Ştiinţei n-are bani ca să înscrie echipa în liga a doua şi tocmai a aflat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a făcut KO pentru un episod petrecut în 2011.

Lovitură grea primită de Universitatea Craiova, tocmai când oltenii începuseră să viseze la o revenire în fotbal, în liga a doua. Chiar dacă a fost înştiinţat că va primi un loc în „B“, Adrian Mititelu n-a putut forma, deocamdată, un lot de jucători, deoarece n-are banii necesari.

Astăzi, patronul „juveţilor“ a primit un verdict dur din partea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Ce s-a întâmplat?

În ianuarie 2011, pe când Universitatea Craiova era în Liga I, Adrian Mititelu l-a demis pe Victor Piţurcă din funcţia de antrenor. Imediat, actualul selecţioner a cerut daune de 12 milioane de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului său. 

După ce tehnicianul a epuizat căile de atac pe linie sportivă, Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor a anunţat că Universitatea Craiova e obligată să-i dea lui Piţi despăgubiri de 7 milioane de euro. 5 milioane de euro era clauza de reziliere, iar 2 milioane de euro prima de instalare a antrenorului la Craiova.

Clubul din Bănie a atacat decizia la Curtea de Apel şi a avut câştig de cauză, obţinând anularea verdictului dat de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor. 

Numai că Victor Piţurcă s-a adresat ÎCCJ şi, azi, a primit decizia. „Admite recursul declarat de pârâtul Piţurcă Victor împotriva sentinţei civile nr. 29 din 6 decembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale. Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că respinge acţiunea reclamantei Fotbal Club U Craiova SA, ca inadmisibilă. Irevocabilă“, se arată în decizia ÎCCJ, potrivit Digi Sport.