Cine este Rudar Velejne, adversara FCSB din turul II preliminar al Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudar Velejne

FCSB, vice-campioana României, va debuta joia viitoare în turul doi preliminar al Europa League, contra slovenilor de la Rudar Velenje.

Slovenii se află la cea de-a şasea prezenţă în Europa, două dintre ele fiind în fosta Cupă Intertoto. De asemenea, Rudar a participat în ediţia 1998-1999 a Cupei Cupelor, ultima din istoria competiţiei, datorită câştigării Cupei Sloveniei în 1998. A rămas până azi singurul trofeu al clubului.

În precedentele două participări în UEL, formaţia care vine dintr-un oraş de doar 25.000 de locuitori a câştigat o singură dublă, în primul tur preliminar din sezonul 2009/10, împotriva estonilor de la Narva Trans, pe care i-a învins cu 3-0 şi 3-1. Rudar revine în Europa după 4 ani. În 2014, a părăsit competiţia încă din primul tur, fiind eliminată în urma loviturilor de la 11 metri de albanezii de la Laci.

Clubul a fost înfiinţat în 1948 şi îşi dispută meciurile pe ”Stadionul Ob Jezeru”, o arenă de nici 2.500 de locuri. În prezent, echipa care a terminat sezonul trecut pe locul 4 în Slovenia este antrenată de Marijan Pusnik (57 de ani).  

Rudar a trecut la pas de Tre Fiori (San Marino), cu 10-0 la ”general” (7-0 în tur, respectiv 3-0, în retur), în turul I prelkiminar al Ligii Europa.