Cine este Elena Rybakina, adversara Simonei Halep din semifinalele de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Instagram

Elena Rybakina este sportiva care îi va fi adversară Simonei Halep la Wimbledon, după ce românca s-a calificat în semifinale. Meciul dintre sportive va avea loc joi, după ora 17:00.

Rybakina s-a născut în Moscova, dar din 2018 ea reprezintă Kazahstan. Ea şi-a schimbat naţionalitatea pentru a primi mai multe fonduri din partea Federaţiei. 

Sportiva are până acum două titluri câştigate în carieră, Hobart (2020) şi Bucureşti (2019), 223 de victorii la simplu şi 108 eşecuri şi s-a clasat pe locul 12 mondial la bornă pe 17 ianuarie 2022.

În plus, Elena a câştigat 3,5 milioane de dolari din tenis, scrie GSP.

Simona Halep şi Elena Rybakina s-au mai întâlnit şi în 2019m(când românca s-a retras la Wuhan), în 2020 (când a învins-o în Dubai) şi 2021 (US Open).

Simona Halep, locul 18 mondial şi cap de serie 16, s-a calificat în semifinalele turneului de grand slam de la Wimbledon. Halep a învins-o în sferturi pe americanca Amanda Anisimova, locul 25 mondial şi cap de serie 20, scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi trei minute. Românca s-a impus după ce a făcut break de două ori în primul set şi de două ori în al doilea. În plus, ea a reuşit trei aşi. 

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Contra-propunerea pentru un armistiţiu, „ultima şansă” a Hamas, înainte de ofensiva militară planificată a Israelului în Rafah
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
FCSB - Farul se joacă diseară, cu titlul pe masă. Condiția simplă prin care roș-albaștrii devin campioni
„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte“: UE scoate armele din dotare împotriva Chinei | Politico
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Washingtonul anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina. Prioritate au sistemele Patriot VIDEO
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Preşedintele Erdogan speră că următorul secretar general al NATO va aborda preocupările Turciei cu privire la terorism
Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești
România, campioană europeană, se luptă pentru aur la Campionatul Mondial de Dans Sportiv din China FOTO