Celebrul Dan Spătaru a jucat fotbal la Buftea: „După meciuri bea votcă cu halba. Era un om de pus pe rană!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini ştiu că vestitul cântăreţ Dan Spătaru (1939 – 2004) a jucat şi fotbal la un moment dat. Juca doar cu numărul 10 pe spate, fiind considerat chiar o mare speranţă a sportului-rege.

În 1959 a dat examen la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi a avut diplomă de profesor de sport şi carnet de antrenor de fotbal. După ce a debutat la Cimentul Medgidia, el a fost remarcat de antrenorul emerit Gheorghe Ola şi adus la Sportul Studenţesc Bucureşti. O accidentare i-a tăiat drumul către marea performanţă, în 1963, însă Dan Spătaru a revenit pe gazon, în campionatul judeţean, la Voinţa Buftea, în perioada 1967-1970. 

Acolo l-a cunoscut Alexandru Stanciu, cel mai vechi angajat al clubului din vecinătatea studiourilor cinematografice. “Dan Spătaru a fost legitimat trei sezoane la noi. Juca bine de tot, el a făcut fotbal de performanţă, iar după meciuri bea vodcă cu halba. Cânta aşa de frumos că se înduioşa Buftea. Era un om de pus pe rană. Şi pe Colea Răutu îl vedeam la mai toate meciurile, venea să-l susţină”, a explicat Stanciu pentru IlfovSport.