Begu, mândria României: Irina e în semifinalele French Open la dublu şi dă o lovitură financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima reprezentantă a tenisului românesc rămasă în competiţie, la Paris, tocmai a atins cel mai bun parcurs pe care l-a avut vreodată, în proba de dublu, în al doilea Grand Slam al anului.

România s-a uitat mai mereu spre Horia Tecău pentru surprizele frumoase, la dublu, însă, din păcate, Horia a părăsit această ediţie de la French Open, ieri, după o confruntare dramatică despre care „Adevărul“ a scris aici.

Vestea bună a venit, în schimb, astăzi, de la Irina Begu (30 de ani, 104 WTA la dublu). Făcând echipă cu argentinianca Nadia Podoroska (24 de ani, 132 WTA la dublu), Irina tocmai a bifat al patrulea succes pe tabloul principal şi a avansat în semifinalele competiţiei!

Perechea Begu / Podoroska a trecut, în sferturi, de cea formată din Martic (145 WTA la dublu) / Rogers (108 WTA la dublu), scor 6-3, 4-6, 6-2.

În semifinale, Irina şi Nadia se vor duela cu cuplul Mattek-Sands (16 WTA la dublu) / Swiatek (59 WTA la dublu). De remarcat că dintre cele patru sportive, singura implicată, în continuare, şi în proba de simplu e poloneza Iga Swiatek (9 WTA). Care va juca, astăzi, în sferturi, cu grecoaica Maria Sakkari (18 WTA). Swiatek e campioana en-titre la French Open, în proba de simplu.

Revenind la Irina Begu, aceasta tocmai a realizat cel mai bun parcurs din cariera ei de până acum la French Open, în proba de dublu. În trecut, Irina atinsese sferturile, în 2017. 

Pentru calificarea în semifinalele probei de dublu, Begu şi Podoroska vor împărţi suma de 84.749 de euro. 

Irina Begu n-a depăşit niciodată semifinalele, la dublu, la un turneu major. A mai atins această fază o singură dată, la Australian Open, în 2018.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani