Baresi, uluit şi el de decăderea fotbalului românesc: cum a comentat faptul că nu mai avem nicio echipă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franco Baresi (centru) a promovat albumul „Panini“ dedicat Ligii I

Fostul mare fundaş al celor de la AC Milan a mai urmărit Liga I datorită relaţiei de prietenie pe care o are cu Nicolo Napoli, antrenor la CSMS Iaşi.

Fotbalul românesc la nivel de cluburi a bifat o premieră ruşinoasă despre care „Adevărul“ a scris aici.

Acesta situaţie l-a surprins neplăcut şi pe Franco Baresi, o legendă vie a fotbalului mondial. Ajuns la 55 de ani, acesta a comentat pentru gsp.ro, faptul că formaţiile din Liga I au încheiat deja socotelile cu competiţiile europene intercluburi în acest sezon.

Ce a spus?

„Nu sunt eu în măsură să spun de ce s-a ajuns aici, dar faptul că România n-are nicio echipă în grupe trebuie să fie un semnal de alarmă. Acest moment trebuie să însemne o stimulare, să se înveţe din greşeli şi pe viitor fotbalul românesc să ajungă, din nou, sus. Cel mai important e să se pună accentul pe tineret. Tinerii trebuie scoşi la joc, trebuie să primească încredere să joace, pentru că ei sunt viitorul“, a spus Baresi.

El a explicat că urmăreşte Liga I datorită faptului că, de-a lungul anilor, mulţi italieni au activat în această competiţie.

„Ştiu că sunt mulţi antrenori italieni care antrenează sau care au antrenat aici, în România. Nicolo Napoli e acum la Iaşi şi mă bucur că are rezultate foarte bune. Experienţa lor acumulată în fotbalul italian e benefică pentru echipele pe care le antrenează. Sunt antrenori serioşi, muncitori, sunt devotaţi şi rezultatele se văd. Cu Nicolo Napoli m-am revăzut după foarte mulţi ani, a fost o întîlnire plăcută. L-am vizitat şi i-am urat mult succes. Sper să aibă rezultate bune în continuare la Iaşi“, a adăugat fostul jucător al celor de la AC Milan.

Mai multe pentru tine:
A fost stabilită cauza morții bebelușului în vârstă de o lună, adus în stop cardio-respirator la Spitalul de Urgență Târgu Jiu
Scandal într-o școală din Târgu Jiu. Elevii dintr-o clasă pregătitoare refuză să mai meargă la cursuri din cauza unui coleg agresiv
Schimbările ce vor avea lor din luna iulie pentru asociațiile de proprietari. Semnătura de care vor avea neapărat nevoie începând cu această dată
Tragedie în sport: a murit David Wilkie
Povestea fostului elev, acum profesor, care a fost arestat că a răspândit manifeste anticomuniste. După eliberare, s-a angajat ca salahor
Hidrocentrala Porţile de Fier III ar putea avea un impact semnificativ asupra mediului şi navigabilităţii
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Un gigant german deschide o fabrică în România și angajează circa 700 de oameni
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Un bărbat căruia i s-a extirpat din greșeală un plămân are de primit despăgubiri de 150.000 de euro de la Institutul Marius Nasta. Beatrice Mahler: „nu sunt fonduri”
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”