Antrenorii s-au învăţat în tribune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deciziile lui Augustus Constantin de la meciul dintre CFR Cluj şi Vaslui l-au scos din minţi pe Viorel Hizo

În primele 7 etape, tehnicienii din Liga I au însumat suspendări de 14 partide. Greşelile de arbitraj i-au dus la disperare pe cei 7 „rebeli“. Pe lângă sancţiunile disciplinare, antrenorii au fost amendaţi şi în bani, cu sume totuşi infime pentru nivelul contractelor semnate cu patronii.

Dacă intrarea dură a lui Gardoş la „pandurul" Băcilă, în urmă căreia elevul lui Grigoraş s-a ales cu un picior rupt, a readus pe tapet încrâncenarea peste limita regulamentului din timpul partidelor, nici atitudinea tehnicienilor nu trebuie ignorată, Pentru că, uneori, aceştia sunt chiar mai obraznici decât mai tinerii lor elevi. În primele şapte etape ale campionatului, Comisia de Disciplină a avut mult de furcă şi cu antrenorii. „Principali" recunoscuţi pentru ţinuta dreaptă, şi în vestimentaţie, şi în comportament, cum ar fi Răzvan Lucescu şi Gigi Mulţescu, n-au scăpat de furia avocaţiilor de la comisii. De fapt, antrenorul Rapidului a fost trimis în tribune de arbitri chiar de două ori. O dată la Piatra Neamţ, după care a primit un avertisment, şi o dată cu Dinamo. De fiecare dată pentru că s-a certat cu „centralii". 

Hizo, cel mai năpăstuit

Greşelile „fluieraşilor" sunt cauzele pentru care tehnicienii îşi pierd minţile pe bancă. Antrenorii încearcă să-şi facă dreptate singuri, îi jignesc pe arbitri şi se iau la harţă şi cu adversarii de pe banca opusă. Pedeapsa cea mai aspră este că nu-şi vor putea ajuta echipele de pe margine la meciurile viitoare, nu sumele infime cu care sunt sancţionaţi. Foarte rău a păţit-o şi Hizo. A primit trei etape de suspendare în urma meciul cu CFR.

„Este nedrept, asta-i meseria noastră. Ceea ce fac arbitrii este un hobby şi trebuie să presteze nişte servicii corecte. Această decizie de suspendare, de trei etape, mă face să nu muncesc deloc. Este inadmisibil să fim trataţi în felul ăsta, mai ales că veneam de la un meci în care ne-am dat viaţa pe teren. Ăsta este respectul acordat fotbalului", a spus Hizo. Pe lista eliminaţilor se află şi un secund, Martin Tudor, şi un antrenor cu portarii, Silviu Lung.

"Arbitrii ăştia mi-au schimbat de vreo 3-4 ori cursul vieţii, am avut numai de suferit de pe urma lor."
Viorel Hizo
antrenor Vaslui

Grigoraş şi secundul său au scăpat

Mai norocoşi au fost tehnicienii de la Pandurii, Petre Grigoraş şi secundul său, Marian Dinu. Ambii au fost eliminaţi în ultima etapă, cu Steaua, dar au scăpat fără nicio sancţiune, doar cu un avertisment.