Alina Dumitru şi Oana Căprioriu sunt campioane europene la judo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi a Campionatele Europene de Judo de la Viena a adus şi primele medalii de aur pentru România. Alina Dumitru la categoria 48 de kg şi Oana Căprioriu la 57 de kg au câştigat finalele prin ippon.

Judoka Alina Dumitru şi-a trecut în cont a şasea medalie de aur europeană a carierei, în timp ce Oana este la prima reuşită de acest gen.

Alina a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki, prin ippon, cu 35 de secunde înaintea expirării timpului regulamentar. Ea a câştigat grupa D, în care a avut două partide, trecând de Lisa Kearnay (Irlanda) şi de Charline Van Snick (Belgia), în semifinale, campioana olimpică de la Beijing a eliminat-o pe spaniola Oiana Blanco, iar în ultimul act a trecut şi de unguroaica Eva Csernoviczki.

Oana  Căprioriu a câştigat grupa B, învingându-le pe Hannah Brueck (Germania) şi Jovana Rogici (Serbia), iar în semifinale pe italianca Giulia Quintavalle. În finală, Căprioriu a trecut de reprezentanta ţării gazdă, Sabina Filzmoser, obţinând aurul european.

Ambele românce vor fi recompensate pentru aur cu 2.500 de euro. 

Premiile totale individuale la CE de la Viena sunt de 70.000 de euro, plus 14.000 de euro, care vor reveni antrenorilor cu sportivi medaliaţi şi încă 6000 de euro sportivului sau sportivei, care va câştiga cele mai multe meciuri prin ippon.

Din păcate, Dan Fâşie a ocupat doar locul cinci, ratând medalia de bronz, la categoria 66 de kilograme. El a fost învins de austriacul Andreas Mitterfellner, care a reuşit să-l doboare pe român după doar 14 secunde.