Virgil Ianţu, revoltat de drama unei fete de la „Românii au talent“: Se întâmplă cu mii de copii vinovaţi doar pentru că s-au născut aici. Somn uşor, stimaţi politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Ianţu nu se dă în lături să critice politicienii FOTO Facebook Virgil Ianţu

Prezentatorul TV Virgil Ianţu (48 de ani) s-a arătat revoltat după ce a aflat povestea tristă a unei tinere concurente la „Românii au talent“ a cărei familii a fost nevoită să se mute în străinătate pentru a o salva, întrucât sistemul din ţară nu-i putea oferi sprijin pentru a lupta cu boala gravă de care suferă.

„Această fată care a participat la «Românii au talent» a fost obligată să plece din ţară pentru a putea trăi. Da, are o problemă de sănătate. Sistemul din România îi oferea ca variantă moartea. Şi asta se întâmplă cu mii de copii vinovaţi doar pentru că s-au născut aici. Noapte liniştită şi somn uşor, stimaţi politicieni! #corupţiaucide #româniamea“, a scris Virgil Ianţu, tot mai vocal când vine vorba de problemele României şi de cei aflaţi la putere. 

Prezentatorul TV face referire la Claudia Vesa (21 de ani), care a impresionat publicul Pro TV cu interpretarea ariei „O sole mio“. Mama tinerei a dezvăluit povestea dureroasă din spatele vocii incredibile a fiicei sale, explicând că suferă de fenilcetonurie, o boală genetică gravă, care în lipsa unui tratament adecvat duce la o întârziere mintală cu instalare progresivă, fiindu-i afectate văzut, auzul, vorbitul şi mersul. 

De asemenea, mama Claudiei a precizat că medicii din România nu i-au oferit opţiuni, aşa că a fost nevoită să se mute în Italia, pentru că nu a dorit să accepte că nu se poate face nimic. „Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea“, a spus plângând femeia.