VIDEO FOTO A murit veterana serialului „Tânăr şi neliniştit“, actriţa Jeanne Cooper

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeanne Cooper fusese internată din cauza unei infecţii FOTO Reuters

Actriţa care a interpretat timp de 40 de ani unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale serialului american a murit, miercuri, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Los Angeles.

Jeanne Cooper fusese spitalizată în utlimele săptămâni din cauza unei infecţii dobândite după promovarea aniversării de 40 de ani a serialului. Moartea sa a fost confirmată de fiul său, Corbin Bernsen, relatează „New York Daily News“.

„Mama mea a murit în această dimineaţă, într-un mod paşnic, în somn, iar sora mea i-a fost alături. A fost o luptătoare toată viaţa“, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Jeanne Cooper s-a născut pe 25 octombrie, 1928 în California şi şi-a început cariera în anii '50. Actriţa a mai jucat în seriale ca „Wagon Train“ (1961-1964) şi „Perry Mason“ (1958-1966), dar celebritatea şi-a câştigat-o cu rolul „aristocratei“ Katherine Chancellor, supranumită şi „Ducessa“ , în „Tânăr şi neliniştit“, cel mai longeviv serial de televiziune din Statele Unite.

A fost veterana serialului şi singura artistă care a rezistat în echipa „Tânăr şi nelinistit“ încă din 1973. Actriţa, care şi-a petrecut aproape întreaga viaţă pe platourile de filmare, a publicat în 2012 o carte de memorii intitulată sugestiv: „Not Young, Still Restless: A Memoir“ („Nu mai sunt tânără, dar sunt încă neliniştită: Memorii“).

Foto

Pentru rolul lui Katherine Chancellor a primit 10 nominalizări la Premiile Emmy şi a câştigat trofeul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal în 2008.

Deşi personajul său era o femeie trecută prin patru căsnicii, uneori alcoolică, în afara micilor ecrane Jeanne Cooper a fost măritata timp de 23 de ani cu producătorul Harry Bernsen Jr. , alături de care a avut trei copii ce i-au călcat pe urme, devenind actori.

„Tânăr şi neliniştit“ este serialul care a răsturnat toate recordurile de audienţă de peste Ocean şi a devenit preferatul românilor. În luna martie, membrii serialului au aniversat 40 de ani pe platoul de filmare „Tânăr şi neliniştit“ şi peste 10.000 de episoade difuzate în Statele Unite.