Roger Waters regretă „gherila judiciară“ pe care a iniţiat-o împotriva trupei Pink Floyd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Waters a vorbit despre problemele pe care le-a avut cu foştii colegi de trupă. FOTO Adevărul

Roger Waters, membrul fondator al trupei britanice, a declarat pentru BBC World că regretă că i-a dat în judecată pe David Gilmour, Nick Mason şi Rick Wright, în 1985, când a părăsit formaţia şi a cerut justiţiei ca aceştia să nu mai aibă dreptul de a susţine concerte sub numele Pink Floyd.

"Credeam că ei se înşală şi, de fapt, eu eram acela care se înşela. Atunci, le-am spus, în epocă: «Ascultaţi, s-a sfârşit, Pink Floyd nu mai există». Iar ei mi-au răspuns: «Despre ce vorbeşti? Este un nume cu valoare comercială, nu poţi să proclami pur şi simplu că el trebuie să înceteze să existe»", a declarat Roger Waters.

Celebrul basist, care s-a lansat apoi într-o carieră solo, după epoca Pink Floyd, a anunţat în acelaşi interviu că se pregăteşte să intre din nou în studiourile de înregistrare: "Am o idee foarte bine conturată în minte şi pe care o voi dezvolta. Voi lansa cel puţin încă un album", a declarat Roger Waters. Cel mai recent album al său se intitulează "Ça Ira" şi a fost lansat în 2005.

În ultimii ani, muzicianul britanic a susţinut mai multe turnee pe cele mai mari stadioane din lume, readucând la viaţă opera-rock "The Wall", inspirată din cel mai celebru album al trupei Pink Floyd, lansat în 1979.

Roger Waters a susţinut, pe 28 august, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, impresionantul show "The Wall", în faţa unui public de peste 50.000 de persoane.