Magda Vasiliu îi scrie ministrului Carmen Dan după o nouă situaţie absurdă: „Statul îşi bate iar joc de mine şi de familia mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea Prima TV Magda Vasiliu, care a determinat o serie de schimbări în sistemul de sănătate după ce a condamnat public birocraţia de care s-a lovit, expune o nouă problemă, făcând apel la ministrul de Interne Carmen Dan.

Magda Vasiliu, care se află în Italia pentru a-şi trata băieţelul bolnav de cancer, evidenţiază pe Facebook o nouă problemă a legislaţiei din România şi îi cere o rezolvare ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan.

„Doamna ministru Carmen Daniela Dan, cam ce ar trebui să facă un cetăţean aflat în următoarea situaţie? Înca o minune a legislaţiei noastre ni s-a ivit azi în cale....Soţul meu, Cosmin Stoian, şi-a pierdut toate actele aici, în Italia. Procură la ambasadă pentru ca cineva să-i poată obţine CI, face poză, declară domiciliul, etc. La Bucureşti, ni se spune că nu se poate face pentru că nu a fost depus certificatul de căsătorie în original. Acum, noi în Italia nu avem originalul, ăla e pe undeva prin casă, la Bucureşti. Evident că n-avem cum să ajungem acasă, cineva să ne spargă uşa şi să caute actul este greu de găsit. 

Întreb şi eu: Ce soluţii are statul meu pentru mine? Cum mă ajută statul? Nu mă ajută...Ba mai mult, îşi bate iar joc de mine şi de familia mea....mi-e greu să cred că într-o ţara europeană, în 2017, nu există un sistem în care, dacă introduci CNP-ul cuiva, să nu poţi afla totul: stare civilă, permis, etc“, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

   

Cazul jurnalistei Magda Vasiliu, al cărei fiu de opt ani este tratat de cancer în Italia şi care a vorbit despre calvarul birocratic prin care este nevoită să treacă pentru a-şi lua concediu medical pentru îngrijirea copilului, l-a determinat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, să anunţe că va reduce cerinţele pentru acordarea concediilor medicale pentru părinţii care îşi îngrijesc copiii în străinătate, precizând că a propus creşterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depăşeşte 16 ani, copiii vor intra pe zona de asistenţă specială de tip handicap.

De asemenea, Bodog a precizat că urmăreşte şi debirocratizarea activităţii medicilor de familie, prin eliminarea unor acte şi prin posibilitatea ca eliberarea concediilor medicale să poată fi făcută electronic.