Magda Vasiliu îi scrie ministrului Carmen Dan după o nouă situaţie absurdă: „Statul îşi bate iar joc de mine şi de familia mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea Prima TV Magda Vasiliu, care a determinat o serie de schimbări în sistemul de sănătate după ce a condamnat public birocraţia de care s-a lovit, expune o nouă problemă, făcând apel la ministrul de Interne Carmen Dan.

Magda Vasiliu, care se află în Italia pentru a-şi trata băieţelul bolnav de cancer, evidenţiază pe Facebook o nouă problemă a legislaţiei din România şi îi cere o rezolvare ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan.

„Doamna ministru Carmen Daniela Dan, cam ce ar trebui să facă un cetăţean aflat în următoarea situaţie? Înca o minune a legislaţiei noastre ni s-a ivit azi în cale....Soţul meu, Cosmin Stoian, şi-a pierdut toate actele aici, în Italia. Procură la ambasadă pentru ca cineva să-i poată obţine CI, face poză, declară domiciliul, etc. La Bucureşti, ni se spune că nu se poate face pentru că nu a fost depus certificatul de căsătorie în original. Acum, noi în Italia nu avem originalul, ăla e pe undeva prin casă, la Bucureşti. Evident că n-avem cum să ajungem acasă, cineva să ne spargă uşa şi să caute actul este greu de găsit. 

Întreb şi eu: Ce soluţii are statul meu pentru mine? Cum mă ajută statul? Nu mă ajută...Ba mai mult, îşi bate iar joc de mine şi de familia mea....mi-e greu să cred că într-o ţara europeană, în 2017, nu există un sistem în care, dacă introduci CNP-ul cuiva, să nu poţi afla totul: stare civilă, permis, etc“, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

   

Cazul jurnalistei Magda Vasiliu, al cărei fiu de opt ani este tratat de cancer în Italia şi care a vorbit despre calvarul birocratic prin care este nevoită să treacă pentru a-şi lua concediu medical pentru îngrijirea copilului, l-a determinat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, să anunţe că va reduce cerinţele pentru acordarea concediilor medicale pentru părinţii care îşi îngrijesc copiii în străinătate, precizând că a propus creşterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depăşeşte 16 ani, copiii vor intra pe zona de asistenţă specială de tip handicap.

De asemenea, Bodog a precizat că urmăreşte şi debirocratizarea activităţii medicilor de familie, prin eliminarea unor acte şi prin posibilitatea ca eliberarea concediilor medicale să poată fi făcută electronic. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri