Ce este degenerescenţa musculară, afecţiunea de care suferă Celine Dion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De origine genetică, această afecţiune poate apărea în orice moment al vieţii. În copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă şi apoi absenţa totală a mişcărilor spontane ale muşchilor picioarelor şi braţelor. Ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcţii diferite; totuşi, aproape toate încep cu aceleaşi simptome uşoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Vedeta Celine Dion ar suferi de această maladie, conform legossip.net. Conform unui comunicat de presă, citat de breakinglatest, se vorbeşte despre „Spasme musculare severe şi persistente” , dar nu au fost dezvăluite alte detalii. Totuşi, acest lucru confirmă îngrijorările pe care mulţi fani le-au avut cu privire la starea lui de sănătate de ceva timp.

Cum se manifestă degenerescenţa musculară

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă. Se caracterizează prin slăbiciune progresivă a muşchilor corpului. Aceştia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-şi astfel volumul şi forţa... Persoana afectată îşi pierde apoi capacitatea de a efectua mişcări, apoi de a se mişca.

Pot fi afectaţi şi alţi muşchi, cum ar fi inima, rezultând complicaţii cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Citiţi articolul integral pe Click!