Românul cu o stea Michelin în Italia a făcut senzație la Chefi la Cuțite cu inovațiile sale culinare

0
Publicat:

Cei trei chefi au avut parte de o nouă experiență culinară desăvârșită în ediția 16 din sezonul 11 Chefi la Cuțite. Unul dintre concurenții din această ediție i-a impresionat pe jurați cu inovațiile sale culinare.

Foto Antena 1

Richard Abou Zaki este deținătorul unei stele Michelin, la vârsta de 26 de ani, în Italia. El este chef de profesie, fiind pasionat de bucătărie încă de la vârsta de 8 ani, atunci când era nevoit să își gătească singur când mama sa era la muncă. Richard a reușit să își îndeplinească visul din copilărie și acum reușește să facă preparate care îi lasă pe toți cu gura căscată. 

Atunci când a pășit în platoul emisiunii, Richard i-a uimit pe toți cu poveștile și realizările sale, încă de la o vârstă fragedă. 

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (...) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar.”, a mărturisit el, potrivit A1.ro.

Richard a lucrat în bucătărie alături de nume celebre în gastronomia internațională, precum Michel Roux și Massimo Bottura.

”Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay”, a spus concurentul.

În fața juraților Richard s-a prezentat cu un preparat deosebit:  Varză în roșu cu sos de anghila afumată și Coccobello la mare.

Acesta le-a povestit că are propriul său restaurant în Italia la care a reușit să obțină prima stea Michelin după doar 9 luni. 

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu.”, le-a spus Richard juraților. 

Mai multe pentru tine:
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
De câți bani ai nevoie ca să trăiești decent în Spania. O româncă a spus cât a cheltuit în noiembrie: „O viață fără lipsuri”
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Furia Ancăi Alexandrescu după ce a pierdut alegerile la Capitală. Cum vrea să se răzbune
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Sărbători fără fiul și fiica ei, stabiliți în Franța și în Dubai. Cum își alină Marina Almășan dorul: „Beau cafeaua dintr-o cană cu chipul lor”. Ce meserii au Victoraș și Marinuș?
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi