Toto Cutugno îşi doreşte o colaborare cu un artist român. Solistul italian va concerta vineri la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toto Cutugno este un fan înfocat al culturii româneşti

Celebrul cantautor italian, Toto Cutugno, care va susţine un concert pe 27 februarie la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat într-o conferinţă de presă că are în plan un duet cu un artist român. Cântăreţul a provocat presa la sugestii, preferate fiind Paula Seling şi Andra.

Toto Cutugno a comunicat în cadrul conferinţei una dintre ideile sale pentru viitorul album. El îşi doreşte să poată cânta în duet cu artişti din toate colţurile lumii, inclusiv România. Artistul a declarat că este în căutarea unei voci deosebite, care să se potrivescă stilului său muzical.

În legătură cu concertul din 27 februarie, Toto promite multe surprize. Acesta a anunţat colaborarea cu un tenor sicilian descoperit de el, Giuseppe Ranzani şi cu corul de copii Meloritm condus de doamna Elena Nicolai. A mai reamintit, de asemenea, colaborarea cu Orchestra Simfonica Surâsul Tinereţii. Toto va include în concertul de anul acesta piese diverse, pe care nu le-a mai interpretat până acum pe o scenă românească.

Italianul a declarat că:

 „Muzica a dat vieţii mele un sens important”. 

Acesta nu se vede făcând altceva în afară de muzică, însă, dacă ar fi să o ia de la capăt i-ar plăcea să devină medic, pentru a fi capabil să salveze oameni. Pe această cale i-a mulţumit doctorului care l-a ajutat când a întâmpinat grave probleme de sănătate.

Rugat să adreseze câteva cuvinte românilor, Toto a spus că se simte foarte legat de ţara noastră,  că atunci „când vin în România este ca şi cum mi-aş vizita verişorii.”

Artistul a declarat că are numeroase amintiri frumoase, chiar de la prima vizită, din 1993, când a cântat la Cerbul de Aur. Acesta a povestit despre călătoria cu elicopterul preşedintelui Ceauşescu şi despre frumoasa panoramă de care s-a bucurat la fereastra hotelului  Aro Palace din Braşov.

Danilo Mancuso, managerul lui Toto, a mulţumit publicului român, spunând că acesta este cel mai receptiv în cadrul reţelelor de socializare, în urma analizei unor date. De asemenea, acesta a amintit de o pagină de Facebook creată în august anul trecut, care postează aceiaşi poză a cântăreţului în fiecare zi. Pagina respectivă a strâns până în prezent peste 60.000 de fani, lucru ce a devenit obiect de studiu în cadrul unei prestigioase universităţi italiene.

Hiturile care l-au făcut celebru pe Toto Cutugno, precum si alte piese cântate în premieră pe o scenă românească, vor putea fi ascultate vineri. 27 februarie, de la ora 20.00,  la Sala Palatului, începând cu ora 20.00.

Mai există bilete disponibile, între 200 şi 500 de lei.