FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Sin City 2“, filmul în care bărbaţii sunt lipsiţi de scupule, iar femeile de haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jessica Alba, în rolul dansatoarei Nancy Callahan FOTO cinemagia.ro

Thrillerul „Sin City: A Dame to Kill For/ Sin City: Am ucis pentru ea“, continuare a filmului de succes „Sin City“ din 2005, are astăzi premiera în cinematografele din România.

Acţiunea filmului «Sin City: A Dame To Kill For» este plasată într-un oraş urât, unde bărbaţii sunt lipsiţi de scrupule, iar femeile sunt aproape dezbrăcate. Disputele sunt rezolvate cu focuri de arme, autorităţile sunt demne de dispreţ, iar oasele sunt zdrobite ca nişte covrigei. Este aproape la fel de rău ca un internat de băieţi, aşa a descris criticul de film Kyle Smith, de la publicaţia „The New York Post“, acţiunea peliculei.  

„Sin City: A Dame To Kill For“, care are la bază cea de-a doua carte a seriei omonime de benzi desenate, urmăreşte un şir de întâmplări dramatice care se petrec în întunecatul oraş Sin City şi va fi împărţit în patru capitole. 

Astfel, potrivit cinemagia.ro, filmul se deschide cu „Just Another Saturday Night“, în care Marv (Mickey Rourke), încercând să-şi amintească evenimentele anterioare, se trezeşte în mijlocul unui carnagiu. 

„The Long, Bad Night“ spune povestea lui Johnny (Joseph Gordon-Levitt), un practicant îndrăzneţ al jocurilor de noroc care îşi încearcă norocul cu cel mai mare nelegiuit din Sin City, Senatorul Roark (Powers Boothe).

   

   

Povestirea principală, „A Dame To Kill For“, ni-l prezintă pe Dwight McCarthy (Josh Brolin) care pune la cale un plan de răzbunare împotriva femeii care l-a trădat, Ava Lord (Eva Green). „Nancy's Last Dance“, pe de altă parte, ne-o prezintă pe Nancy Callahan (Jessica Alba) după sinuciderea lui John Hartigan (Bruce Willis). 

În rolurile principale au fost distribuiţi actori care au apărut şi în filmul anterior: Jessica Alba, Rosario Dawson, Mickey Rourke şi Bruce Willis, iar printre cei care s-au alăturat proiectului se numără Eva Green, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Christopher Lloyd, dar şi cântăreaţa Lady Gaga. 

Cântăreaţa Lady Gaga, în rolul unei barmaniţe FOTO cinemagia.ro  

Părerile criticilor de specialitate sunt împărţite, dar asupra unui lucru au căzut de acord: continuarea este sub nivelul primului film. „«Sin City: A Dame To Kill For» nu explodează pe ecran în modul în care a făcut-o primul. Paleta monocromă a lui Miller, stropită de culori care strălucesc la fel ca rujul unei prostituate, nu surprinde aşa cum a făcut-o cândva“, este de părere criticul Peter Travers, de la publicaţia „Rolling Stone“. 

De asemenea, Soren Anderson, de la „Seattle Times“, consideră că lipseşte elementul surpriză: „Acest nou «Sin City» are trăsăturile caracteristice şi multe dintre personajele originale, dar este lipsit de aventură. Este lipsit de vitalitate, iar elementul surpriză nu există. Moarte, dezmembrare şi nebunie: acestea sunt costurile păcatului în acest «Sin City».“

Eva Green, în rolul Avei Lord  

Pe de altă parte, Justin Chang, de la revista „Variety“, a aplaudat interpretările actorilor, numind-o pe Eva Green „principala atracţie“ a filmului. „Boothe este un personaj negativ corespunzător, Rourke şi Brolin formează un duo simpatic, iar Lady Gaga este o barmaniţă foarte drăguţă. Dar principala atracţie este Green, care, pe lângă faptul că este elementul care iese foarte bine în evidenţă, o investeşte pe Ava cu o intensitate sălbatică demnă de Medeea (personaj din mitologia greacă – n.r.)“, scrie criticul.

Joseph Gordon-Levitt, în rolul lui Johnny FOTO cinemagia.ro

Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi Scott Mendelson, de la revista „Forbes“, care este de părere că actriţa Eva Green „dă putere poveştii principale şi oferă o contrapondere solidă la filmul original, în care  personajele feminine erau victime“.

„Când două dintre cele mai frumoase femei din industria cinematografică de astăzi (Green şi Alba – n.r.) nu joacă rolurile unor îndrăgostite sau ostatice, plus Gordon-Levitt care este al naibii de aranjat, pot trece cu vederea toate neajunsurile şi mă pot bucura de film cu o vinovăţie minimă“, a mai scris Scott Mendelson.

„Din când în când, este frumos, întunecat şi plin de o fantezie ciudată“, a punctat la rândul lui Kyle Smith, de la „The New York Post“.