Zgonea regretă că a călătorit cu elicopterul. Contravaloarea zborului o donează unei case de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că regretă că a folosit elicopterul pentru deplasarea la Dorohoi.

„Am înţeles preocuparea presei şi într-un fel regret că am folosit acest mijloc un pic costisitor pentru a fi prezent în rândul cetăţenilor. (...) De acum înainte voi folosi mijloace uzuale - tren, cursele Tarom, mersul cu maşina“, a spus Zgonea.

Zgonea a mai precizat că, deşi a respectat legea, nu se va mai deplasa niciodată cu elicopterul în interes de serviciu.

„Nu o să mă mai vedeţi pe mine în viaţa mea urcându-mă într-un mijloc de transport atât de costisitor. Pentru acea oră de zbor, resursele financiare care sunt ale mele pe luna aceasta - bănuiesc, sper că sunt în apropiere, le voi dona la o casă de copii“, a precizat Zgonea.

Întrebat în legătură cu afirmaţia liderului PDL Vasile Blaga, potrivit căruia acest zbor reprezintă o „manifestare tipică a stângii socialiste de a cheltui banii poporului", Zgonea a precizat: „Nu l-am văzut pe domnul Blaga revoluţioanr decât după ce doamna Udrea şi-a bătut joc de comunităţile locale distribuind banii doar pe criterii politice. Nu l-am văzut făcând scandal în momentul în care fugeau din sală colegii de la PDL şi nu votau ridicarea imunităţii doamnei Ridzi sau a domnului Păsat. Nu l-am văzut pe domnul Blaga nemulţumit de furtul la Legea pensiilor din Parlament“.

Zgonea a mers, sâmbătă, la Botoşani, cu un elicopter SRI, după care s-a deplasat, cu acelaşi elicopter, la Dorohoi, pentru a participa la manifestările organizate de autorităţi cu ocazia împlinirii a 650 de ani de ani de la atestarea oraşului.

Un astfel de mijloc de transport au la dispoziţie preşedintele statului, cei doi preşedinţi ai Parlamentului şi premierul.