VIDEO Iliescu atacă „Misterele Revoluţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte s-a enervat din cauza dezvăluirilor făcute de ziarul „Adevărul“. Liderul PSD a susţinut, ieri, la Consiliul Naţional al partidului că informaţiile publicate de „Adevărul“ în campania privind „Misterele Revoluţiei“ sunt nişte „minciuni ordinare“.

„Este o campanie de discreditare, de contestare a Revoluţiei. Sunt tot felul de fabulaţii, se vorbeşte despre lovituri de stat", a izbucnit ieri fostul preşedinte Ion Iliescu, în cadrul discursului susţinut la Consiliul Naţional al PSD.

Mai citeşte şi:

Ion Iliescu: „Să frânăm elementele de dreapta!"

Reacţia lui Iliescu a venit după ce ziarul „Adevărul" a dezvăluit că acesta a chemat trupele sovietice să intervină în România la 23 decembrie 1989. Potrivit unui document din arhiva Ministerului de Afaceri Externe polonez, Iliescu a cerut să fie apărat de trupele sovietice, temându-se că ar putea pierde puterea.

PSD, implicat în luptă

La reuniunea PSD, Iliescu şi-a continuat discursul acuzând lipsa de corectitudine a ziariştilor de la „Adevărul", dar şi a emisiunii „Naşul" de la postul de televiziune B1 TV, care susţine campania privind Revoluţia.

„Nu-mi face plăcere să urmăresc un post care se ocupă cu astfel de chestiuni. Este vorba de lipsa de corectitudine a oamenilor respectivi. Nişte minciuni ordinare vehiculate!", a tunat Iliescu.

„Este o campanie susţinută, întreţinută, împotriva unui moment al istoriei noastre naţionale, pe care cei mai mulţi dintre noi l-am trăit în mod direct!", a adăugat fostul preşedinte.

El a declanşat la rândul său un atac, acuzând că „cei care atacă Revoluţia română, aceia care îi atacă pe cei care şi-au asumat Revoluţia reprezintă interese străine de interesele ţării".

În lupta sa împotriva dezvăluirilor care îl incriminează, Iliescu a implicat şi PSD, despre care a susţinut că nu poate rămâne în afara acestei bătălii cu implicaţii politice.

„La suferinţele oamenilor, la această bătălie, PSD este dator să se afirme ca o forţă de stânga democratică, asemenea unui partid social-democrat", a încheiat Iliescu.

Năstase, reales la şefia Consiliului Naţional al PSD

Adrian Năstase a fost ales ieri preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, cu 407 voturi. Fostul premier şi-a consolidat astfel poziţia în partid, rămânând în funcţia pe care o deţine din februarie 2008.

Contracandidatul lui Năstase, Gheorghe Nichita, a obţinut 219 voturi. Alegerile de ieri din PSD au avut o miză foarte importantă. Preşedintele Consiliului Naţional este considerat de social-democraţi un fel de premier în partid.

Din fruntea Consiliului, el coordonează activitatea departamentelor partidului, răspunde de organizarea campaniilor electorale şi stabileşte eventualele alianţe politice.