Victor Ponta e de acord cu contestarea legii lustraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, miercuri, că aprobă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ICCJ) de a sesiza Curtea Constituţională(CC), privind neconstituţionalitatea legii lustraţiei, care îi incriminează pe procurori, argumentând că acest articol este „o prostie".

„I-am auzit pe democrat-liberali acuzându-i pe cei din Uniune că au venit cu acest articol. E un gen de minciună care trebuie demontată. Această lege prost-făcută, şi cu încălcarea regulamentului, a fost votată de PDL. Ei înţeleg că o să dea decizia de segregare a Universităţii de la Târgu-Mureş. E vina UDMR că cere sau e vina PDL că dă şi votează totdeauna toate aceste prostii?", a spus Ponta.

În viziunea lui Ponta, toată legea lustraţiei aşa cum a fost adoptată este inaplicabilă, însă consider aruncarea responsabilităţii în cadrul unei coaliţii este un procedeu incorect.

„Cred că cei care au adoptat-o nu doar s-au făcut de râs, dar trebuie să dea ei explicaţii. Ei au lustrat-o şi pe Macovei, lucru cu care eu nu sunt de acord, deşi nu mă puteţi bănui de simpatii pentru doamna Macovei, dar articolul este absolut o prostie", a spus Ponta.

Secţiile Unite ale instanţei supreme au decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale a României privind neconstituţionalitatea unui articol din Legea lustraţiei, după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României.