Valer Dorneanu, propunerea PSD pentru Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu

Propunerea PSD pentru funcţia de Avocat al Poporului este Valer Dorneanu, a anunţat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după şedinţa biroului permanent.

Zgonea a spus despre Dorneanu că este un om de o probitate profesională deosebită, care a avut susţinerea din partea opoziţiei.

De asemenea, Zgonea a menţionat şi discuţia pe care a avut-o cu Vasile Blaga privind renumirea lui Gheorghe Iancu în funcţia de Avocat al Poporului, pe care o consideră „o palmă pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice şi o sfidare la adresa parlamentarilor“. 

„Am avut o discuţie cu preşedintele PDL şi l-am rugat ca atunci când vrei să fii partener de încredere în dialog cu celelalte forţe politice să nu-i pui într-o situaţie sensibilă. Vă reamintesc că Avocatul poporului a fost revocat din funcţie de cinci din cele şase grupuri parlamentare, venind cu aceeaşi propunere. Este o palmă pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice şi o sfidare la adresa parlamentarilor. Domnul Blaga mi-a promis că va găsi o soluţie astfel încât lucrurile să fie pe varianta propusă de noi, adică un consens pentru o propunere la Avocatul poporului“, a adăugat Zgonea.

Pe data de 3 iulie, Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de Avocatul Poporului, într-o sesiune extraordinară. Interimatul este asigurat de Valer Dorneanu. 

Propunerea PDL pentru Avocatul Poporului este tot Gheorghe Iancu, a anunţat vicepreşedintele PDL Cristian Preda, în 20 august.

UDMR, în schimb, îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă