Surse. Scandal în USR-PLUS după retragerea lui Vlad Voiculescu din postul de viceprimar al Capitalei. Ce îi reproşează şi ce nouă propunere vor contestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern, se retrage din funcţia de consilier general şi implicit la postul de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să-l ocupe, afirmă surse politice pentru Adevărul. Membrii USR cer propunerea lui Ciceală, nu a unui consilier necunoscut, care a ocupat poziţia a 17-a pe listă şi care e preferat doar pentru că e din PLUS.

UPDATE Pe grupurile interne ale USR-PLUS e mare scandal pe tema retragerii lui Vlad Voiculescu din cursa pentru viceprimar. Concret, lui Voiculescu îi este reproşat că nu rămâne să lupte pentru Bucureşti, ci alege să plece ca ministru. 

De asemenea, un al doilea motiv e legat de faptul că pentru funcţia de viceprimar nu e propusă o persoană mai vizibilă şi despre care se ştie că ar fi potrivită. Astfel, numele înaintat e Ana Maria Ciceală, consilier cu experienşp. În schimb, pentru a respecta înţelegerea USR-PLUS, funcţia îi e dată unei persoane aflată pe locul 17. 

***

Vlad Voiculescu ar putea alege să meargă pentru un post de ministru al Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR-PLUS-UDMR, mai arată sursele citate.

În locul lui Vlad Voiculescu, USR-PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului. Acesta a fost abia pe locul 17 pe lista USR-PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil. La finalul alegerilor locale din luna septembrie, Vlad Voiculescu anunţa că nu are de gând să renunţe la funcţia de viceprimar pentru o funcţie de ministru.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu.

Mai multe pentru tine:
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă