Alexandru Rafila: Cu siguranţă Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât Nelu Tătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, a declarat vineri, la Digi 24, după ce în urma negocierilor PNL-USR PLUS-UDMR portofoliul Sănătăţii a revenit Alianţei USR PLUS, că în mod cert Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru ocuparea funcţiei, nu va fi un ministru mai slab decât actualul şef de la Sănătate, Nelu Tătaru.

Întrebat vineri seară, la Digi24, cine consideră că ar fi un ministru mai bun, dată fiind criza pe care o traversăm, Vlad Voiculescu sau Nelu Tătaru, profesorul Alexandru Rafila a răspuns: „Cu siguranţă domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Nelu Tătaru”.

Rugat să îşi argumenteze afirmaţia, Alexandru Rafila a explicat: „Vlad Voiculescu cunoaşte sistemul de sănătate, cu toate că nu este medic. Acuma, lucrul pe care eu îl aştept de la el şi, mă rog, îl aşteptăm cu toţii, este să dovedească că are o vocaţie a construcţiei în sistemul de sănătate (...) Eu sper ca dl. Voiculescu să găsească în medici, inclusiv în cadrele didactice, nu nişte adversari, ci nişte parteneri”.

El a susţinut că în mandatul precedent, în Cabinetul Cioloş, Vlad Voiculescu nu a avut o relaţie prea bună cu mediul universitar medical pe care îl numise „UMF-istan”, conform Digi 24.

În opinia lui Rafila, Nelu Tătaru are o cunoaştere limitată a sistemului de sănătate.

„Primul lucru pentru un ministru nou care vine ar fi să cunoască sistemul de sănătate -  din păcate, dl. Tătaru a avut o cunoaştere extrem de limitată a funcţionării sistemului de sănătate - iar reformarea sistemului de sănătate să nu fie o reformare care reflectă nişte dorinţe sau impulsuri, ci să ducă într-adevăr la o revitalizare a acestui sector care, din păcate, în continuare ne plasează pe ultimele locuri din Europa nu numai din punct de vedere al finanţării, ci şi din punctul de vedere al multor indicatori demografici şi de sănătate”, a comentat Alexandru Rafila.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite