Sondaj. PNL, USR şi PLUS ar putea da noul Guvern dacă mâine ar fi alegeri parlamentare. La cât a ajuns PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Ludovic Orban e primul clasat în preferinţa votanţilor. FOTO Mediafax

PNL se bucură de o intenţie de vot de aproape 30%, în timp ce pe locul al doilea se clasează, cu 21,5%, PSD-ul condus de Viorica Dăncilă, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

29,6% ar strânge PNL dacă săptămâna viitoare ar fi alegerile parlamentare, arată ultimul sodaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM. Alături de USR, care se bucură de o intenţie de vot de 16,4%, şi de PLUS, cu o intenţie de vot de 4,5$, liberalii ar reuşi să dea noul Guvern. 

PSD-ul condus de Viorica Dăncilă ar fi votat de 21,5% din electorat, iar partidul condus de Victor Ponta,  Pro România, are o intenţie de vot de 10,7%, cea mai mare de până acum. UDMR e dat de sondajul IMAS la 5,5%, în timp ce ALDE ar avea 4,3%. Sub 5% ar avea şi PMP, intenţia de vot privind acest partid fiind la 3,3%. 

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 8 -28 octombrie – prin telefon, la comanda Europa FM, pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eşantionare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Citeşte şi:

Sondaj. Răsturnare de situaţie la prezidenţiale. Cine e contracandidatul-surpriză care ar putea intra în turul al II-lea cu Iohannis

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie