Şedinţa CSAT s-a încheiat. Membrii Consiliului nu au luat nicio măsură în privinţa şefului STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta şi şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, au prezentat astăzi, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, rapoartele instituţiilor pe care le conduc cu privire la modul în care s-a acţionat în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Şeful STS şi-a păstrat funcţia.

UPDATE Şedinţa CSAT s-a încheiat.Potrivit unor surse citate de Mediafax, CSAT nu a luat nicio măsură în privinţa şefului STS, a cărui demitere a fost cerută de premierul Victor Ponta.

UPDATE Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, participă la şedinţa CSAT.

ConsilIiul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit astăzi, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a şedinţei figurează rapoartele Guvernului şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie, soldat cu doi morţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ordinea de zi cuprinde: „raportul privind gestionarea de către autorităţile administraţiei publice cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, conform legislaţiei în vigoare, a evenimentului de aviaţie din 20.01.2014, în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de premier“.

Totodată, pe agendă figurează şi raportul directorului STS „privind activităţile desfăşurate conform legilor, metodologiilor şi procedurilor interinstituţionale existente în legătură cu evenimentul aviatic din 20.01.2014“.

În urma accidentului aviatic, Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne, Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi al directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS. Potrivit premierului, solicitarea de înlocuire a şefului STS, Marcel Opriş, va fi înaintată în CSAT.

În urma aceluiaşi accident, fostul ministru de Interne Radu Stroe şi-a înaintat demisia, după ce şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că tragedia s-a petrecut în timpul mandatului său.

Conducerea STS este asigurată de un director cu rang de secretar de stat, numit de CSAT, la propunerea preşedintelui. Opriş conduce STS din decembrie 2005.

Citeşte şi:

Radu Stroe a plecat. Ramona Mănescu tace

Radu Stroe a demisionat din fruntea Ministerului de Interne, după trei zile de presiuni mediatice. Ramona Mănsescu, ministrul Transporturilor, ar trebui şi ea să demisioneze, pentru că instituţia pe care o conduce nu a gestionat situaţia unui accident aviatic, aşa cum legea o cere.

Victor Ponta: Erorile grave au fost făcute de ROMATSA şi STS. La 1 februarie vom avea o propunere de ministru

Premierul Victor Ponta a anunţat, oficial, că vicepremierul Gabriel Oprea va prelua funcţia de ministru interimar al MAI, până în jurul datei de 1 februarie, atunci când liberalii vor face o altă propunere pentru acest portofoliu. Premierul a anunţat că principalii vinovaţi în urma accidentului din Apuseni sunt şefii ROMATSA şi STS.

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.

Familia Aurei Ion dă statul în judecată dacă nu sunt găsiţi vinovaţii tragediei din Apuseni

Familia studentei care a murit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni va da în judecată statul dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii pentru tragedia în care şi-au pierdut viaţa Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan, potrivit gandul.info.