Rovana Plumb spune că liderii coaliţiei de guvernare au decis cum vor trece  Codul Fiscal. Ponta: Vom căuta o soluţie constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Proaspăt întors din Turcia, premierul Victor Ponta spune că Guvernul nu s-a decis încă în privinţa adoptării Codului Fiscal, deşi Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD, a spus că liderii coaliţiei de guvernare s-au pus de acord, ieri, asupra unei soluţii, însă anunţul trebuie să-l facă premierul.

„Respingerea Codului ‪#‎Fiscal‬ este o decizie 100% politică greşită, care afectează dezvoltarea noastră economică. E bine că avem acum Codul de procedură fiscală, dar e rău că nu avem Codul Fiscal. Avem căruţa, dar nu avem caii! Codul Fiscal este un document bun pe termen lung, care a fost votat de toată lumea. Vom căuta o soluţie constituţională pentru a-l adopta până la 1 septembrie, pentru că aşteaptă toţi cei care investesc, care creează locuri de muncă şi care au contribuit la creşterea ‪#‎economică‬“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Victor Ponta i-a convocat, luni, la sediul PSD, pe liderii coaliţiei de guvernare pentru a decide calea de urmat în privinţa Codului Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a retrimis, spre reexaminare, în Parlament. Chiar înainte de începerea şedinţei, şefa interimară a PSD, Rovana Plumb, a anunţat însă că Ponta a plecat din nou în Turcia pentru un control.

Rovana Plumb a declarat, la finalul şedinţei, că o decizie privind Codulul Fiscal a fost luată, cu unanimitate de voturi, în şedina coaliţiei de guvernare, dar că aceasta va fi anunţată de premierul Victor Ponta, când acesta se va întoarce în ţară.