Radu Mazăre s-a înţeles cu Ponta: primarul Constanţei şi-a impus un secretar de stat în Ministerul Turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre îşi foloseşte puterea în partid şi îşi impune oameni în viitorul Cabinet  FOTO Adevărul

Radu Mazăre, primarul Constanţei, a insistat la ultimele negocieri cu Victor Ponta pentru a-şi impune oameni în Guvern. Radu Mazăre nu a dorit ca ministrul să fie un om susţinut de el, în schimb a cerut două posturi de secretar de stat. În urma negocierilor, primarul Constanţei a anunţat că a obţinut promisiunea că Mirela Matichescu va fi cooptată în echipa guvernamentală.

După întâlnirea dintre liderii PSD şi cei ai PNL, Radu Mazăre a anunţat că şi-a îndeplinit obiectivul. Mirela Matichescu va primi un post de secretar de stat. Aceasta ar urma să-l înlocuiască pe actualul secretar de stat Cristian Bărhălescu, propus tot de PSD Constanţa.

Radu Mazăre s-a arătat nemulţumit de activitatea lui Bărhălescu. "Nu s-a mişcat atât de iute pe cât ne aşteptam”, a afirmat Mazăre despre actualul secretar de stat.

”În primul rând, mă aştept ca premierul să-şi menţină promisiunea în ceea ce priveşte portul, să trecem legea portului, după care sunt două chestiuni pe care le vizăm şi unde spun eu că am putea să facem treabă. Discutăm de secretarul de stat de la Transporturi, Valerică (n.r. Valentin Preda), un băiat care a performat şi care este apreciat de la prim-ministru până la ultimul parlamentar pentru aceste şase luni de zile şi evident, turismul. Nu cred că despre turism poate să vină să îmi spună după 12 ani în care m-am ocupat, altcineva din România ar fi în stare să facă mai bine”, a spus Mazăre.

Premierul Victor Ponta anunţase că una dintre priorităţile pe zona de turism este trecerea portului Constanţa din subordinea Guvernului, în cea a Primăriei.

Declaraţiile liderilor USL, dar şi din informaţiile apărute în presă lasă să se contureze o parte dintre miniştri Cabinetului Ponta 2.