PSD împrumută 1 milion de euro pentru a cumpăra sediul din Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii vor să contracteze un credit în valoare de un milion de euro, la Unicredit Ţiriac, pentru a cumpăra sediul central al partidului, situat în Bulevardul Kiseleff.

Creditul va fi făcut pe o perioadă de şapte ani, cu o dobândă de 10.000 de euro pe lună, adică exact cât sunt nevoiţi social-democraţii să scoată din buzunar pentru plata chiriei. De altfel, conducerea PSD urmăreşte ca prin cumpărarea sediului să scape de chiria pe care o plăteşte în prezent către RAPPS şi care s-a dovedit împovărătoare pentru partid.

Valoarea de inventar a imobilului din Kiseleff, comunicată de RA-APPS, este de aproape 30 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, astfel că valoarea de achiziţie a imobilului este de peste 37 miliarde lei, adică în jur de 900.000 euro.

La mijlocul anului trecut social-democraţii înregistrau către RAPPS restanţe de plată adunate din ultimii patru ani. Partidul a reuşit atunci să plătească o bună parte a sumelor datorate, rămânând doar cu unele datorii la chirie şi la plata facturilor curente.

Ca să vadă de ce bani dispun, social-democraţii au discutat şi despre situaţia financiară a partidului în perioada 2008-2010, dar şi despre stadiul achitării cotizaţiilor de către filialele judeţene. Şi membri Biroului Permament au trebuit să dea socoteală cu privire la plata contribuţiilor la puşculiţa partidului.