Primarul „Javră“, un traseist politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul care şi-a făcut concitadinii „javre“ este recunoscut pentru reacţiile sale necontrolate. Primarul Nicolae Dragu nu se fereşte să se ia la harţă cu oamenii. A făcut-o şi în alte dăţi şi s-a ales cu un pumn în gură.

Primarul Călăraşiului, Nicolae Dragu, a stârnit un nou scandal. Duminică seară, la Zilele oraşului, edilul-şef, enervat că e huiduit, i-a făcut „javre" pe protestatarii din public, reproşându-le că i-a scos din mizerie. „La revedere, javrelor! V-am scos din mizerie! Bălteaţi într-o mizerie! Asta este mulţumirea voastră?! Nu vă este ruşine? Nemernicilor! Voi nu reprezentaţi Călăraşiul! O haită de derbedei şi golani!", a strigat supărat edilul în fluierăturile spectatorilor.

Adio spectacole în aer liber!

Primarul a explicat ieri ce s-a întâmplat. „I-am făcut şi eu «javre», cum l-au făcut poliţiştii pe preşedinte. Totul a fost o înscenare din partea PNL. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Drăgulin, le-a ordonat unor tineri să mă fluiere. A vrut să-mi strice imaginea, mai ales că erau Zilele oraşului şi chiar realizasem ceva frumos cu doi lei pe care i-am avut", a declarat primarul. El a anunţat că renunţă la organizarea de evenimente în aer liber. La rândul său, vicele Daniel Drăgulin îl acuză pe primar că a urcat beat pe scenă şi a precizat că-l dă în judecată pentru declaraţiile lui. „Vrea să mă discrediteze, având în vedere că vom fi contracandidaţi la Primărie", a precizat Drăgulin.

Cei doi edili au fost la un moment dat colegi în PNL (unde Drăgulin este vicepreşedinte judeţean), al patrulea partid prin care s-a perindat primarul Dragu. În prezent, el este preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR. Dragu a devenit primar sub umbrela Partidului Unităţii Naţionale Române, în 1996. Între anii 2000 şi 2004, Dragu a fost consilier municipal, dar a revenit în forţă la conducerea municipalităţii în 2004, când cetăţenii l-au votat masiv pentru a doua oară.

Între timp, el a trecut şi prin PNŢCD şi Alianţa Populară. În 2008 a candidat pentru a treia oară, pe listele PNL, reuşind să câştige la o diferenţă mică de voturi de contracandidatul său de la PDL. Deşi activa în rândurile PNL, Dragu şi-a uimit colegii, înainte de alegerile prezidenţiale, anunţând că-l susţine pe Traian Băsescu.

Palmares controversat

Primarul Nicolae Dragu este recunoscut pentru firea sa conflictuală. În iunie, primarul a încasat un pumn în gură de la una dintre persoanele care urmau să fie evacuate dintr-un bloc aparţinând Primăriei. Edilul-şef s-a ales atunci cu buza spartă. În iulie, el a alungat din oraş caravana „Renaşterea" pentru prevenirea cancerului la sân, pe motiv că medicii care efectuau analize gratuite speriau femeile că sunt bolnave, iar rezultatele investigaţiilor erau false.

VIDEO