Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vilceanu FOTO Facebook / Dan Vilceanu

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor.

Administraţia Prezidenţială a aprecizat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc  la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîţu pentru postul de ministru al Finanţelor şi un apropiat al premierului, a fost votat de 47 din 48 de liberali.

Ludovic Orban este singurul membru al Biroului Permanent al PNL care a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor. Liderul PNL susţine că "există riscuri cu privire la desemnarea acestuia".