Liberalii cer demiterea lui Teodorovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL: FOTO Facebook

PNL cere demiterea lui Eugen Teodorovici din funcţia de ministru al Finanţelor, după ce demnitarul a anunţat că a vorbit cu omologii din statele UE despre limitarea dreptului românilor de a lucra în străinătate la cel mult 5 ani.

„Somăm Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, să-l demită pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi să se delimiteze public de propunerea acestuia de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană. Propunerea ministrului Finanţelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate şi-i forţează să se întoarcă în ţară după expirarea permisului de muncă într-o altă ţară europeană. Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene şi care întoarce România în perioada dinainte de aderare la comunitatea europeană“, a afirmat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL. 

„Anunţul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi că nu înţelege importanţa acestui rol. Propunerea ministrului Eugen Teodorovici demonstrează aceeaşi atitudine ostilă şi răzbunătoare a Partidului Social Democrat împotriva diasporei româneşti care nu-i votează şi împotriva românilor liberi care trăiesc din munca lor cinstită şi care reuşesc fără ajutor de la stat să-şi întreţină familiile lor din ţară şi din străinătate“, a completat Dancă.

Ministrul Eugen Teodorovici vine cu o propunere controversată şi susţine că românii ar trebui să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pentru maximum 5 ani într-o anumită ţară