Guvernul aprobă acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mici. Ce sumă vor primi beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul şedinţei de Guvern că în şedinţa de azi va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă ce prevede acordarea a 700 de lei, în luna iulie, pentru pensionarii cu venituri mici, măsura fiind înscrisă în pachetul pachetul „Sprijin pentru România”. O altă măsură cuprinsă în pachet va fi demarată tot astăzi, premierul anunţând că începe emiterea voucherelor pentru cetăţenii cu venituri mici.

Potrivit şefului Guvernului, de măsură vor beneficia aproximativ 3,3 milioane de persoane. 

Actul prevede acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, măsură fiind anunţată odată cu cel de-al doilea pachet de măsuri economice şi sociale „Sprijin pentru România”. 

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

În ceea ce priveşte măsurile de sprijin pentru cetăţeni, şeful Guvernului a anunţat că Executivul a demarat emiterea voucherelor  pentru cei cu venituri mici. „Putem să anunţăm azi că emiterea voucherelor pentru persoanele vulnerabile a început”, a psus Ciucă. 

Potrivit premierului, de această măsură vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de persoane.