Gabriel Oprea: „Fuziunea PSD –UNPR nu este o prioritate imediată, se va realiza într-o anumită perspectivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea este vicepremier în Guvernul Ponta

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că fuziunea dintre PSD şi UNPR nu este o prioritate imediată, dar a subliniat că relaţia dintre cele două partide este excelentă, conform Agerpres.

 „Aşa cum a afirmat şi primul-ministru Victor Ponta, fuziunea nu este o prioritate imediată. Colaborarea dintre PSD şi UNPR este excelentă şi pe linie politică şi pe linie guvernamentală. Eu particip la toate şedintele Biroului Permanent Naţional al PSD, în Guvern lucrăm foarte bine împreună, iar la nivel local colegii mei au o relaţie foarte bună cu organizaţiile locale ale PSD. Fuziunea dintre PSD şi UNPR se va realiza, într-o anumită perspectivă'“, a precizat liderul progresiştilor.


La sfârşitul săptămânii trecut, Congresul PSD a adoptat o rezoluţie care deschide calea fuziunii dintre PSD – UNPR. Însă, analizând mesajele liderilor PSD şi UNPR, rezultă că fuziunea nu se va produce în viitorul foarte apropiat. 

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta declara: „nu a mai fost o chestiune foarte urgentă (n.r. fuziunea) pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, domnul Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. Luăm acordul Congresului, după aceea va avea şi UNPR un Congres şi facem procedurile, dar nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă“, explica liderul social-democrat.

PNL şi PC invitaţi la Congresul PSD, UNPR aliat cu statul special

În cadrul congresului PSD, premierul Victor Ponta a făcut o distincţie explicită între membrii USL, trecând PNL şi PC la capitolul de invitaţi alături de UDMR şi PPDD, şi tratând UNPR cu statutul de invitat special. În cadrul Congresului, Victor Pontaa spus: „UNPR nu este considerat doar un invitat  la acest congres, este aliatul nostrum“.  În replică, liderul UNPR ,Gabriel Oprea, a precizat: „colaborarea dintre PSD şi UNPR înseamnă pentru mine întoarcerea acasă.”

Mai multe pentru tine:
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”