Deputat UDMR, despre declaraţiile lui Viktor Orban: Nu au fost rasiste. Nu am de ce să mă disociez / Ce spune despre demiterea ministrului Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban, la Băile Tusnad FOTO Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Deputatul UDMR, Zakarias Zoltan, a declarat, într-o intervenţie la B1 TV, că declaraţiile lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad nu au fost rasiste, aşa că el şi Uniunea nu au de ce să se disocieze. Zakarias a negat şi faptul că ar fi vreo discuţie referitoare la demiterea ministrului Sportului, Eduard Novak.

Deputatul UDMR a precizat din start că lui nu i se pare nimic rasist în ceea ce a spus Viktor Orban, fiind de părere că toate traducerile au fost eronate.

„Nu au fost rasiste. Eu am spus că din punctul meu de vedere nu a fost un discurs rasist. Din moment ce nu consider că au fost nocive şi rasiste, nu am de ce să mă disociez””, a precizat reprezentantul UDMR. 

Întrebat Zakarias Zoltan dacă este posibilitatea ca ministrul Sportului să fie demis, alesul UDMR a precizat: „Eu nu am auzit să fie vreo discuţie despre orice remaniere a domnului Novak”.

Referitor la meciul disputat într-o echipă care s-a considerat a Ţinutului Secuiesc şi una a Ungariei, ambele la categoria Under-18, la inaugurarea stadionului de la Miercurea Ciuc, în care a fost pus să spună dacă poate exista o naţională a Ţinutului Secuiesc, Zakarias Zoltan a precizat:

„Nu ştiu dacă aceasta e o expresie dacă e cu realitatea (...) A fost o echipă selecţionată, din acele echipe care se organizează în cadrul Academiei de Fotbal din Miercurea Ciuc. S-a făcut o selecţionată pentru a marca inaugurare a unei investiţii din Miercurea Ciuc”

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“