Deputat UDMR, despre declaraţiile lui Viktor Orban: Nu au fost rasiste. Nu am de ce să mă disociez / Ce spune despre demiterea ministrului Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban, la Băile Tusnad FOTO Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban, la Băile Tusnad FOTO Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Deputatul UDMR, Zakarias Zoltan, a declarat, într-o intervenţie la B1 TV, că declaraţiile lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad nu au fost rasiste, aşa că el şi Uniunea nu au de ce să se disocieze. Zakarias a negat şi faptul că ar fi vreo discuţie referitoare la demiterea ministrului Sportului, Eduard Novak.

Deputatul UDMR a precizat din start că lui nu i se pare nimic rasist în ceea ce a spus Viktor Orban, fiind de părere că toate traducerile au fost eronate.

„Nu au fost rasiste. Eu am spus că din punctul meu de vedere nu a fost un discurs rasist. Din moment ce nu consider că au fost nocive şi rasiste, nu am de ce să mă disociez””, a precizat reprezentantul UDMR. 

Întrebat Zakarias Zoltan dacă este posibilitatea ca ministrul Sportului să fie demis, alesul UDMR a precizat: „Eu nu am auzit să fie vreo discuţie despre orice remaniere a domnului Novak”.

Referitor la meciul disputat într-o echipă care s-a considerat a Ţinutului Secuiesc şi una a Ungariei, ambele la categoria Under-18, la inaugurarea stadionului de la Miercurea Ciuc, în care a fost pus să spună dacă poate exista o naţională a Ţinutului Secuiesc, Zakarias Zoltan a precizat:

„Nu ştiu dacă aceasta e o expresie dacă e cu realitatea (...) A fost o echipă selecţionată, din acele echipe care se organizează în cadrul Academiei de Fotbal din Miercurea Ciuc. S-a făcut o selecţionată pentru a marca inaugurare a unei investiţii din Miercurea Ciuc”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite