C.V. Tudor s-a rafuit timp de doua ore cu dusmani din capul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptele intestine, spaima liderului peremist Congresul a fost deschis, bineinteles, de presedintele PRM. C.V. Tudor a tinut un discurs intins pe vreo 80 de pagini, acaparand tribuna pentru aproape

Luptele intestine, spaima liderului peremist Congresul a fost deschis, bineinteles, de presedintele PRM. C.V. Tudor a tinut un discurs intins pe vreo 80 de pagini, acaparand tribuna pentru aproape doua ore si jumatate. Este, fara indoiala, o performanta fara precedent in istoria partidelor si congreselor postdecembriste, depasita poate doar de liderul comunist cubanez, Fidel Castro, renumit pentru alocutiunile sale foarte lungi. Discursul lui C.V. Tudor a fost, in fapt, un caleidoscop din care nu au lipsit personaje biblice, personalitati istorice romanesti si de aiurea sau obisnuitele atacuri si insulte. Liderul PRM a vorbit despre directiile principale de actiune ale partidului pana in 2004: "reforma morala a societatii", "lupta cu mafia", "instaurarea capitalismului popular", retelele de telecomunicatii, Internet, Stalin si Churchill, "stelele polare ale speciei umane". Victime ale peroratiilor sale au cazut actuala conducere a tarii in bloc, Mugur Isarescu si globalizarea, dar si peremistii care dupa rezultatul nesperat din alegeri au declansat lupta pentru putere in partid. "Este destul de bine sa fii in opozitie, nu te doare capul, nu ai raspunderi prea mari, asa incat singura eroziune posibila nu poate veni decat din interior", i-a avertizat el pe participantii la congres. O bruma de opozitie Nici unul dintre cei 1.128 de delegati nu si-a pus vreo clipa problema ca C.V. Tudor nu s-ar realege presedinte. Alegerile pentru prim-vicepresedintie si secretariatul general al partidului au, de asemenea, deznodaminte asteptate. Corneliu Ciontu si Gheorghe Funar nu au contracandidati. In schimb, bataia pestelui se da pentru posturile de vicepresedinti. Oarecum surprinzator, "talibanii" din jurul lui C.V. Tudor, Dumitru Badea, Ilie Merce, Anghel Stanciu s.a. au cativa opozanti. In ciuda manevrelor de culise ale "talibanilor", care isi doreau un congres Ã

Mai multe pentru tine:
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți