Ciucă, întâlnire cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor: Guvernul contează pe sprijin pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă cu Janez Lenarčič, comisar european FOTO Guv.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, în care a subliniat că Executivul contează pe sprijinul CE, al statelor membre şi al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaţilor. Şeful Guvernului a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului activ pentru Republica Moldova, privind gestionăriea fluxului intens al refugiaţilor.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Janez Lenarčič, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, a informat Executivul, potrivit căruia, vizita are loc în contextul operaţionalizării Hub-ului umanitar găzduit de România la Suceava, cu sprijinul Comisiei Europene. 

Activarea acestui centru logistic de stocare şi distribuţie a asistenţei umanitare reflectă angajamentul ferm al Guvernului pentru gestionarea operativă si coerentă a fluxului de refugiaţi care intră şi rămân pe teritoriul României, transmiste Guvernul. 

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă s-a referit la impactul umanitar sever al agresiunii militare nejustificate, ilegale şi neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei şi a accentuat necesitatea strategică a menţinerii solidarităţii şi unităţii UE şi NATO în contextul crizei generate.

De asemenea, şeful Executivului a evidenţiat acţiunile cuprinzătoare întreprinse încă de la începutul crizei de Guvernul României, alături de partenerii instituţionali, non-guvernamentali şi actori din mediul privat, în asistarea promptă a refugiaţilor din Ucraina la intrarea pe teritoriul României, inclusiv a celor care nu solicită protecţie internaţională.

Prim-ministrul a subliniat eforturile susţinute depuse de autorităţile române şi că Guvernul României contează pe sprijinul Comisiei Europene, al statelor membre şi al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaţilor.

Şeful Guvernului a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului activ al Comisiei Europene, dar şi al partenerilor europeni, pentru Republica Moldova, prin alocarea de resurse suplimentare esenţiale gestionării fluxului intens al refugiaţilor din Ucraina.