Cîţu, la Inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă: Centrul beneficiază de sprjinul deplin al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a participat la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, unde a apreciat inaugurarea centrului şi importanţa acestuia pentru România.

”Vă asigur că Centrul beneficiază de sprjinul deplin al Guvernului(...) Aveţi tot sprijnul”, a transmis premierul.

Premierul a mai transmis că „înfiinţarea centrului este o urmare firească pe care problematica rezilienţei a acumulat-o în ultimii ani. O problematică extrem de complex, ce trebuie urmărită îndeapropape a impactului pe care îl are în societate, dar şi a insituţiilor statului în particular”, a declarat premierul.

Potrivit premierului, consolidarea rezilienţei a devenit un imperativ. 

„Împărtăţesc opinia conform căreia rezilienţa trebuie conceptualizată dintr-o perspectivă care să permită concluzii operaţionale, consolidarea rezilienţei a devenit un imperativ atât pe plan national, cât şi din perspectiva NATO şi a Uniunii Europene. Acestui imperativ trebuie să i se răspundă cu măsuri concrete la identificarea cărora centrul este chemat să contribuie”, a spus premierul.

„Îmi doresc ca centrul să stabilească un set de conexiuni bogat şi solid”, a mai spus premierul. Potrivit declaraţiilor sale, „participarea amplă de astăzi dovedeşte claritate”.

Şeful statului participă, luni, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, alături de premierul Florin Cîţu, secretatul general al NATO, Mircea Geoană, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale şi prognoză, Maros Šefčovič, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.