Cioloş, după inaugurarea unui spital: Am fost azi să cinstim normalitatea, în timp ce trebuie să răspundem combinaţiilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos. FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat că politicienii ar trebui să fie mai concentraţi pe rezolvarea problemelor din societate, nu pe combinaţiile politice. Mesajul vine după ce a mers la inaugurarea unui spital dintr-o localitate administrată de un ales USR.

„Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. Nu excepţional, genial, olimpic, nu. Doar un simplu om normal. O minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă şi şi-a impus valorile proprii: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze. Îmi este ruşine că stăm fără să le replicăm acestor oameni şi îmi este şi mai mare ruşine când asist la inaugurarea unui spital la care primăriţa a muncit cu mâinile ei. E vorba despre spitalul din oraşul Victoria, judeţul Braşov, şi despre Camelia Bertea, aleasă acum doi ani primar. Am fost azi să cinstim normalitatea, în timp ce trebuie să răspundem combinaţiilor politice”, a scris premierul desemnat pe pagina sa de Facebook.  

„Acum, ar trebui să o laud pe Camelia şi să vă spun că iată că se poate. Dar este evident că se poate. Sunt mii de locuri minunate în ţara asta, comunităţi care reflectă munca şi sufletul unor oameni normali. Pe ei nu îi vedem, pentru că discuţia publică e mereu despre orgolii şi combinaţii. Da, avem oameni buni în USR şi asta nu e nicio mirare. Sunt oameni normali şi în celelalte partide, dar e de neexplicat de ce câştigă şi stau în lumina reflectoarelor frecvent aceiaşi oameni toxici şi indiferenţi la suferinţa celor de la care cer voturi. S-a vorbit despre statul român ca unul eşuat. Să nu poţi construi spitale 30 de ani şi să nu te pregăteşti de pandemie după primele valuri grave nu mai poate fi scuzabil. Dar statul român nu e o clădire, o instituţie fizică, e reprezentat de o mână de oameni. Mulţi dintre ei sunt oameni normali prinşi în acelaşi soi de captivitate. Noi ne propunem politic o reformă profundă, dar ea nu va reuşi fără ajutorul acestor oameni. Despre care trebuie să ştiţi că suferă la fel ca ceilalţi, deşi poate uită atunci când ocupă poziţii în structura instituţiilor statului român”, a completat Dacian Cioloş.