Cine a rămas pe dinafară la unirea dreptei: Tăriceanu şi Udrea, în fruntea listei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga FOTO Eduard Enea

Sala Unirii din Palatul Parlamentului a reunit, sâmbătă, patru formaţiuni sub acelaşi acoperiş. Cele patru partide care şi-au dat mâna, PNL, PDL, Forţa Civică şi IRL s-au întâlnit sub stindarul unificării dreptei. Nu puţini au fost, însă, cei care nu şi-au găsit loc în noua construcţie şi care se revendică, de asemenea, ca fiind de dreapta.

În ziua Congresului comun de fuziune PNL-PDL, Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, şi s-a arătat îngrijorată de soarta foştilor colegi democrat-liberali. „Astăzi este o zi neagră în istoria politică postdecembristă. Partidul celor mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electrale, PDL, dispare!“, a scris preşedintele PMP,  Elena Udrea, pe contul său de Facebook.

Udrea, care a cerut în repetate rânduri unificarea dreptei, nu a fost inclusă în cele din urmă în acest proiect, din cauza disputelor sale cu mai mulţi membri PDL, dar şi cu preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan-Ungureanu. Udrea şi Ungureanu s-au duelat pe această temă inclusiv pe blogurile „Adevărul“.

Răzvrătiţii dn PNL, excluşi

La rândul lui, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj acid în ziua Congresului comun de fuziune PNL-PDL.

„Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici“,  a scris şi Tăriceanu, pe Facebook.

Cu acest prilej, Tăriceanu a vorbit şi despre  formaţiunea pe care a înfiinţat-o recent, Partidul Liberal Reformator, cu parlamentari care au demisionat din PNL. De altfel, partidul format în jurul lui Tăriceanu a rămas, de asemenea, în afara calculelor privind unificarea dreptei.

O altă formaţiune care nu a prins niciun loc la masa dreptei este şi PNŢCD, partid condus de Aurelian Pavelescu şi care nu a fost inclus în negocieri.

Tot pe partea dreaptă au rămas, în poziţia de candidaţi independenţi la alegerile prezidenţiale din toamnă, foştii liberali Viorel Cataramă şi Ioan Ghişe.

Ghişe, care a demisionat recent din partid, s-a declarat în repetate rânduri împotriva fuziunii celor două formaţiuni şi a respins candidatura la prezidenţiale a preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Mai multe pentru tine:
Cartofi dulci aromați. Ce mirodenii îi fac demni de un masterchef?
Scandalul prințeselor în bikini. Cu 14 ani în urmă, și mama lui Leonor, Regina Letizia, era pozată în costum de baie
Episcopia Oradiei, aflată în centrul unui scandal de pedofilie, anunță părintele Ciprian Mega. Cine este preotul pedofil?: „Victimelor li s-a spus că, având în vedere că ne aflăm în Postul Paștelui, este o perioadă de reflecție și iertare”
Cine este cu adevărat Stegarul dac și care a fost rolul lui la protestele din stradă. A fost dus cu forța la Obregia: „Este revolta mea față de crimele constituționale care au loc în România” VIDEO
Doi vloggeri români au dezvăluit cât costă, de fapt, viața în Thailanda. De câți bani ai nevoie pentru cazare și mâncarea, pe lună: „Am făcut un calcul și o să vă spunem exact sumele”
Văduva de la Palat, un nou rol regal inspirat de Kate Middleton. Soțul ei s-a iubit cu Pippa, sora Prințesei de Wales
5 zodii care își schimbă viața după Paște. Berbecii și Peștii au parte de un nou început și o serie de evenimente surprinzătoare
Pentru ce este al treilea sertar al unei mașini de spălat rufe și când se folosește
Mariana Moculescu vrea să locuiască din nou cu fostul soț: „Depinde de cantitatea lui de milă.” Horia Moculescu: „Vreau să mai trăiesc câteva luni”
Suntem sau nu pe cale să repetăm istoria “tragică” premergătoare Celui De-al Doilea Război Mondial?
În cât timp se detoxifică ficatul de alcool?