Băsescu a fost la Congresul unei platforme UDMR "din respect pentru partenerul de guvernare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a particpat vineri, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România, o platformă a UDMR.

ORA 12.39 Băsescu a declarat că Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România reprezintă un moment important în viaţa UDMR, prefigurând competiţia internă din formaţiunea aflată la guvernare. Preşedintele a subliniat că Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară din România este, "probabil", curentul politic intern care legitimează pe deplin prezenţa UDMR în familia creştin-democrată europeană, potrivit Mediafax.

UPDATE ORA 11.53 Traian Băsescu a declarat că "acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă în mijloacele mass-media, anume că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean, ceea ce nu este adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului" şi a explicat că pe vremea comunismului toate proprietăţile erau ale statului şi atunci statul şi-a asumat responsabilitatea pentru fiecare cetăţean dar acum 70 la sută din economia românească este în sectorul privat, potrivit Mediafax.

ORA 11.00 Băsescu a ajuns în jurul orei 10.15 în staţiunea Covasna şi a declarat pentru Mediafax că prezenţa sa este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

"În al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie europeană PPE", a afirmat Băsescu, potrivit aceleiaşi surse.

Din partea conducerii centrale a UDMR participă ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs-Peter şi prefectul Covasnei, Gyorgy Ervin.