Adriean Videanu: „Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional pentru a pune Justiţia sub control“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu a criticat Guvernul pentru atitudinea faţă de Schengen Foto: Adevărul

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat că Guvernul Ponta "vrea să sacrifice interesul naţional şi intrarea în Schengen" cu cinism, deoarece "speră să aibă controlul politic asupra justiţiei" şi a precizat că PDL va încerca prin toate mijloacele parlamentare să se lupte cu acest demers.

Videanu a explicat că PDL va încerca atât în Parlamentul României, "prin eventuala depunere a unei moţiuni simple, dar şi prin reprezentanţii democrat-liberali în PE şi prin familia politică a PD,L şi anume PPE, să menţină acest obiectiv în atenţia autorităţilor române, dar şi europene".

"Dacă criza politică din vara anului trecut generată de Guvernul Ponta şi de USL nu avea loc, România astăzi ar fi fost membru în Schengen cu drepturi depline, fără niciun fel de probleme", a susţinut Videanu.

El a criticat declaraţiile ministrului Corlăţean, validate de primul ministru Victor Ponta, privind renunţarea la intrarea României în Schengen şi a arătat că este pentru prima dată în istoria post-decembristă a României când oficial Guvernul anunţă că nu mai este interesat de aderarea României la Schengen, ceea ce "vine în contradicţie totală cu interesul naţional, obiectivele asumate de români în această perioadă".

"Această declaraţie are şi o explicaţie: din punctul de vedere al PDL, Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional şi intrarea în Schengen cu cinism dintr-un singur considerent, şi anume acela că speră să aibă controlul politic asupra justiţiei. Ce se întâmplă în ultima perioadă, amânările cu nominalizările pentru ocuparea funcţiilor importante în Justiţia românească, are ca scop un demers politic de control asupra justiţiei", a precizat Adriean Videanu.

El a arătat că acest lucru, din punct de vedere al credibilităţii, "va arunca România în urmă cu 23 de ani".