Tabără vrea să oblige magazinele ca 10% din alimentele vândute să fie produse tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, susţine iniţiativa unor parlamentari de a obliga magazinele ca 10% din alimentele vândute să fie produse tradiţionale.

"Am discutat cu colegi parlamentari care vor să impună ca în magazine o anumită proporţie să fie produse tradiţionale. Este vorba de o iniţiativă parlamentară a deputatului PDL Mircia Giurgiu şi a altor câţiva deputaţi. Iniţiativa va fi depusă săptămâna viitoare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Am discutat cu colegii, la Parlament, chestiunea respectivă şi i-am dat girul. Eu voi fi un susţinător al proiectului prin care în toate magazinele va fi obligatoriu să fie astfel de produse tradiţionale", a spus Tabără, citat de Mediafax.

Citiţi şi:

Valeriu Tabără: „Magazinele de cartier ale lui Patriciu sunt o idee bună"

Iniţiativa deputatului PDL Mircia Giurgiu vizează modificarea legii privind comercializarea produselor alimentare.

"Eu aş aduce în faţa consumatorilor produsele tradiţionale. Aceşti producători nu trebuie să se găsească doar la marginea drumului. E vorba de ce se produce după o anumită reţetă, nu la scară industrială: magiunul de Topoloveni, cârnaţii de Pleşcoi, pălinca de Bihor sau pâinea de Pecica. De ce să nu le găseşti în magazine?", a mai spus Tabără.

Mai multe pentru tine: