Poşta se aşteaptă să primească până la sfârşitul lunii martie acordul BNR pentru a oferi servicii financiare la ghişeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poşta Română estimează că va primi până la finalul lunii martie acordul „de facto“ al Băncii Naţionale a României (BNR) pentru a putea să ofere servicii financiare la ghişeele oficiilor poştale, a declarat directorul general al companiei de stat, Alexandru Petrescu.

Poşta Română a anunţat, încă din 2014, că intenţionează să creeze, în agenţiile proprii, secţiuni dedicate serviciilor financiare, prin care să intermedieze, contra cost, oferirea de produse financiare, în baza unor contracte cu bănci sau cu diverse companii. 

„Mizăm ca, până la finalul lunii martie, să primim acordul de facto al băncii centrale pentru demararea proiectului de servicii financiare la ghişeu. Agenda Poştei Române este plină şi ea rămâne neschimbată: consolidarea profitului, diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor“, a afirmat Petrescu.

Poşta Română are o reţea de aproximativ 5.600 de oficii poştale, cea mai extinsă din România, şi circa 27.000 de angajaţi. Compania este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni. Poşta a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajaţi în 2013, printr-o concediere colectivă.

Mai multe pentru tine:
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur