Olguţa Vasilescu: Multinaţionalele sunt de vină pentru şomajul din N-E şi Sud. Şi-au deschis fabrici în vest, mai aproape de autostrăzile UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe firme străine care au venit în România, multinaţionalele, şi-au făcut fabrici în zona de vest a ţării, mai aproape de infrastructura rutieră a Uniunii Europene, ceea ce a făcut să crească şomajul din Moldova şi sudul ţării, a afirmat recent ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Ce am mai constatat în momentul în care ne-am uitat pe datele statistice: sunt judeţe cu zero la sută şomaj, în special cele care se află pe graniţa de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaţionale, multe dintre ele având parte şi de un ajutor de stat, s-au aşezat acolo unde era mai simplu să-şi transporte marfa în UE, adică mai aproape de reţeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe judeţe din Romania, unde şomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei şi câteva judeţe din sudul Romaniei", a spus, citată de economica.net, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul unui forum pe tema crizei forţei de muncă organizat de Intact Media. 

Ministrul Muncii a omis însă să spună că investitorii străini au cerut în numeroase rânduri guvernanţilor să îmbunătăţească infrastructura rutieră, arătând că altfel vor alege ţări vecine, precum Ungaria, care s-a ocupat de acest lucru. 

În plus, mult vehiculata autostradă care ar urma să lege Ardealul de Moldova, autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, a primit avizul de urbanism abia în luna august a acestui an, deşi proiectul şi discuţiile există de mai bine de 2 ani.

O analiză efectuată de „Adevărul” arată că în 7 judeţe din Moldova şi Sudul ţării cei mai mari angajatori sunt spitale, direcţii de protecţie a copilului sau Consilii Judetene  (Botoşani, Iaşi, Vrancea, Neamţ, Suceava, Vaslui, Caraş-Severin)


Te-ar putea interesa şi:

Victor Ponta, despre mesajul SUA: Dragnea a calculat că ia rachetele Patriot şi va fi lăsat în pace. Greşit. Mesajul SUA este: nu avem încredere în tine, Dragnea!

Mai multe pentru tine:
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit