Olguţa Vasilescu, după criticile Departamentului de Stat: România este stat suveran. Poate ar fi interesant ce articol din legile Justiţiei deranjează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a comentat luni seară, la Antena 3, criticile Departamentului de Stat al SUA faţă de legile Justiţiei, afirmând că în Constituţie scrie că România este stat suveran şi că Parlamentul este ales pentru a face legi, ea afirmând că ar fi interesant ca partenerii americani să spună care articol din legile Justiţiei deranjează.

„Poate fi interesant care articol din legile Justiţiei deranjează", a spus Vasilescu după ce a făcut trimitere la prevederea constituţională referitoare la faptul că România este stat suveran.

Ea precizat că dacă partenerilor americani li se pare că în legile Justiţiei există un articol care afectează independenţa sistemului judiciar, "ar fi bine să îl indice pe acesta".

Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Citeşte şi:

Prima reacţie a lui Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale de modificare a legilor: Propunerile de acum sunt total diferite de cele iniţiale

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite